Välkommen
Nyheter
Teamet
Bilen
Tävlingskalender
Bild/Filmarkiv
Samarbetspartners
Länkar
Startsidan
 

2015-03-03
4:a totalt och 2:a i klassen, endast 0,2 sekunder efter vinnaren, blev resultatet i Östersund Winter Rally efter en dramatisk avslutning på rallyt.

Magnus och Anders gick ut hårt på fredagens enda sträcka. De var hela 18,7 sekunder före Niklas Hägg som var tvåa i klassen. På andra sträckan var de 7,4 före och hade således en ganska komfortabel ledning. Häggen ökade dock tempot och knaprade in successivt under lördagen. På SS5 gjorde Magnus en snurrning och tappade några dyrbara sekunder. På SS6 var Magnus några tiondelar snabbare så inför sista sträckan skilde endast 5,3 sekunder. Häggen hade två nya däck kvar till sista och slog på en våldsam attack. Han var 5,5 sekunder snabbare då Magnus och Anders tappade mycket fäste på avslutande delen som gick på hal sjöis. I mål skiljde bara 0,2 sekunder. En riktig fight och det är bara att gratulera.

"Efter vintersäsongens två tävlingar ligger vi 2:a i klassen 9 poäng efter Häggen. Klart över förväntan med tanke på att vi knappt tävlat alls de senaste åren" hälsar Magnus.  

2015-02-11
Det blev en andra plats i klassen och sjätte totalt i Sandvikens Rally SM, Vinterpokalen. Trots bara någon mils testkörning av Mitsubishin, och ett långt uppehåll innan det, satte vi snabbaste tiden i klassen redan på första sträckan. Vi skuggade sedan rutinerade Niklas Hägg men åkte tyvärr på en 10 sekunders tranportprick. Då tog vi det säkra före det osäkra på slutet och gick i mål som två i klassen efter Häggen. En glädjande start och nu laddar vi för Östersund den 27-28 februari.

2015-01-30
Nu kommer vi till start i Rally SM 2015 med en Mitsubishi X R4. Första tävlingen går i Sandviken den 6-7 februari.

2013-09-22
Bilder finns frpn från Ramirentsprinten där det blev en fjärdeplats i 2WD.

2012-02-18
Efter en tids uppehåll startade Magnus med sin f.d. kartläsare Anders Holmqvist i SM:et i Sandviken, Vinterpokalen. Anders som inte läst noter på 10 år var lite läsrostig men vartefter tävlingen gick blev det bättre och bättre flyt. En 5:e plats i 2WD var teamet mycket nöjda med. In-Car film finns i bild/filmarkivet och reslutat hittas <här>.

2011-02-14
Direkt hem från Svenska och köra rallysprint i Skepptuna. Kort bynglig sträcka med ett snabbt avslutande parti, som kördes 3 ggr. Den första delen passade inte bilen riktigt. Dåligt med fäste och varvvillig motor gjordes att det tappades lite mot 2-litersbilarna med bättre vrid. Fästet blev ju bättre och bättre så vi hoppades på sista åket. Tyvärr brast en drivaxel med 4 svängar kvar så det blev en inte så hedrande 7:e plats i 2WD. Tommy Högstöm var dagens suverän med Jens Brantestöm och Johan Elovsson som 2:a resp. 3:a.

2011-02-14
Rally Sweden 11-12 februari, en riktig genomkörare. Målet inställt på att ta sig i mål och få mil i bilen. Bra tempo men ändå med säkerhetsmarginal under första dagen. 7:a i 2WD vid uppehållet. Andra dagen ökade Magnus och Staffan tempot. Det blev en 6:e plats i 2WD trots att en bromsslang lossnade på en sträcka vilket orsakade en lättare avåkning. Ett kul men slitigt rally. Gött med nästan 13 SS-mil i kroppen. Martin Berglund, Golf, blev 1:a i trimmat 2WD före Tobias Söderqvist i en Corolla.

2011-01-30
Bergslagsrallyt gav blandat resultat. Trots det långa uppehållet var Magnus och Staffan snabbaste 2WD-bil på den drygt 2,5 mil långa SS1, klassiska Björnjägaren. Detta trots att bromsarna började krångla med cirka en mil kvar på sträckan. Mekarna gav upp efter att ha bytt bromscylinder och försökt lufta utan resultat. Hursom så var det ett bra kvitto på att tempot ändå finns.

2011-01-16
2010 blev lite rumphugget efter vintersäsongen då det blev nya ryggproblem för Magnus samt brist på delar till bilen. Nu är teamet dock på gång igen med diverse uppdateringar. Första start blir Bergslagsrallyt 29:e januari sedan Rally Sweden 10-12 februari.

2010-03-07
Det blev seger även i den andra deltävlingen i Uppländska sprint cupen. Det var en hård fight med Johan Holmberg i en Corolla. Magnus var 0,7 före på första. Sedan kontrade Johan med att vara 1,3 före i andra åket. I tredje gav Magnus allt och slog Johan med 1,1 sekund. Snabbaste åket gäller och segern blev 1,1 till Johan och 2,6 till Tommy Högström i en Corsa. Länk till resultatlistan.

2010-02-28
Andra deltävlingen i Rally SM var Vinterpokalen i Sandviken med mycket snö och höga vallar. På fredagskvällen kördes två SS på Rörbergs Motorstadion vilket gick mycket bra för Magnus och Staffan. Vid nattuppehållet var de 3:a efter Leif Petersson och Tobias Söderqvist i varsin Corolla. På 3:e sträckan gick det lite tyngre vilket skulle tas igen på 4:e. Tyvärr skar det i en snövall efter ett hopp och insuget packades med snö så att motorn stannade. Innan detta var löst hade tiden flugit iväg och det var ingen idé att kriga vidare. Vi tar nya tag. Länk till hela resultatlistan.

2010-02-14
Direkt efter Rally Sweden klämde vi till med Skepptuna Sprinten den 14/2. Det blev seger i 2WD efter en tät fight. På de två första varven var Magnus klart snabbare än konkurrenterna men bästa varv räknades och det blev seger med endast 0,1 sekunder före Tommy Högström. Länk till hela resultatlistan.

2010-02-14
Rally Sweden blev en bra genomkörare. Det var dock ringrostigt och lite problematiskt att hålla jämt tempo. En del tekniska problem under fredagen ställde också till det lite. På lördagens sträcka 9 studsade bilen ur spår då bilen var satt för lågt så hasplåten bottnade. Det blev skotta i dryga 15 minuter och efter det kastade teamet in handuken då däckslitaget var enormt i de grusiga spåren. 

2010-01-30
Premiärtävling Supercupen, Stugun blev ingen succé. Packboxen till vevaxeln kom loss strax innan start och motorn tömdes på olja. Bara att ta nya tag till Rally Sweden 12-13 februari.

2010-01-29

Nu är vi igång igen efter att ha legat i träda ett par år. En ny bil inhandlades i början av 2009 men ryggproblem satte stopp för tävlandet under 2009. Bilen är en Suzuki Ignis S1600 köpt i Ungern.
2010 kommer vi främst köra Supercupen och SM.